Kristian Finborud: "Alltid med blomster og vin". 10 x 15 cm. "Topp tur". 18 x 30 cm.

Tv: «Alltid med blomster og vin.» 10 x 15 cm.
Th: «Topp tur.» 18 x 30 cm.

Kristian Finborud 28.8 – 21.9:

«Endelig 50.» Ny grafikk

Se mange av bildene på kunstnerens hjemmeside!

Kristian Finborud er blant landets mest populære grafikere. Han har hatt en rekke utstillinger over hele landet og når ut til et stort publikum.

Galleri Allmenningen har hatt mange utstillinger med hans bilder fra tidlig i 1990-årene og frem til i dag og det er en glede å presentere hans frodige univers rundt hans 50 årsdag.

Motivene hans spenner fra store poetiske landskap til mennesket i naturen; på ski, på fottur i fjellet og badende i sommerskjærgården. Mange av bildene har en lun humor og en ironisk snert som vi alle kjenner oss igjen i.

Bildene er håndtrykket originalgrafikk i små opplag. De etses ned i en metallplate før fargen gnies inn i platen og trykkes under stort press over på et fuktig papir. For hvert eksemplar må fargen settes inn på nytt. Både fremstillingen av platen og trykkingen er en tidkrevende prosess.

Måten å trykke på gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget. Enkelte trykk kan derfor være helt unike. Det er ikke brukt datautstyr i fremstillingen av plater eller trykk og det selges ikke mer enn 55 eks. av hvert motiv.