Åshild og Mari Kanstad Johnsen 2016

Åshild Kanstad Johnsen og Mari Kanstad Johnsen
Barnebokillustrasjoner

10.9 – 2.10.2016

Åshild Kanstad Johnsen: 'God natt, Ers Majestät?'

Åshild Kanstad Johnsen:
‘God natt, Ers Majestät?’

Mari Kanstad Johnsen – Vaskende kaniner

Mari Kanstad Johnsen: ‘Vaskepause’

Åshild og Mari er søstre og viser et utvalg illustrasjoner fra sine bøker for barn.


 

Åshild Kanstad Johnsen: Kubbe

Åshild Kanstad Johnsen: Kubbe

Bildene er digitale trykk som selges i opplag på 200 stk. Det er første gang de stiller ut i Bergen og utstillingen er en salgsutstillling. Begge er illustratører, billedkunstnere og barnebokforfattere. De har mottatt en rekke priser og stipend.

Åshild er født i 1978 i Bergen og bor her i byen. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen.

Hun debuterte som barnebokforfatter med billedboken «Kubbe lager museum» i 2010. Boken vant sølv i klassen «Billedbok» i Årets vakreste bøker i 2011. I tillegg har hun mottatt gull for «Kubbe lager skyggeteater».

Kubbe er en liten kubbe som bor langt inne skogen. Han er veldig glad i å samle på alt det fine han finner når han er på tur. Det finnes så mange skatter der ute, synes han. Han tar alle skattene med seg hjem, sorterer dem, og legger dem i fine bokser med merkelapper på. Men en dag er alle boksene fulle. Hva skal han gjøre?

Andre utgivelser er: Kubbes album om alt. Kubbe lager spetakkel. Kubbe rydder opp (app, interaktiv lekebok). Kubbe lager skyggeteater (bildebok – app). Ulla og Bendik bygger by. I tillegg arbeider hun som freelance-illustratør.

Bøkene hennes er solgt til en rekke land og i 2015 hadde hun bl.a. en stor separatutstilling i Tokyo Metropolitan Museum of Art.Hun er også med på utstillingen «Drømmedryss» om barnebok-illustrasjoner på KODE som pågår for tiden.

 


 

Mari Kanstad Johnsen: Svart hvitt dyr, 70 x 50

Mari Kanstad Johnsen: Svart hvitt dyr, 70 x 50

Mari er født i 1981 i Bergen og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og Konstfack i Stockholm.

Hun er særlig kjent for sine fantasirike og formsterke illustrasjoner i egne og andres bøker.

Hun debuterte i 2011 da hun illustrerte de kritikerroste bøkene Barbie-Nils og pistolproblemet av Kari Tinnen og Vivaldi av Helge Torvund. Med Livredd i Syden 2013 debuterte hun også som barnebokforfatter. I boken skildrer hun i tekst og tegninger et vakkert forhold mellom en far og datter. Boken vant gull i Årets vakreste bøker. I 2014 fulgte hun opp med billedboken Ballen og i 2016 kom Jeg rømmer; en bok uten ord som retter seg særlig mot mennesker med lesevansker.

Hun illustrerer også for aviser, magasiner og til informasjonsmateriell, og har hatt oppdrag for blant annet Morgenbladet, New York Times, Kunstløftet og Nasjonalmuseet.
Hun er også med på utstillingen «Drømmedryss» om barnebok-illustrasjoner på KODE som pågår for tiden.